Docenten

Kirsten Prop

IMG_9826

Sinds ik in aanraking ben gekomen met het pad van yoga, zo’n twintig jaar geleden, zie ik overeenkomsten met mijn eigen vak, theater.

Ik ben in 1996 afgestudeerd aan de Toneelacademie in Maastricht. Daarnaast heb ik acteerlessen gevolgd op De Kleine Academie in Brussel. Deze opleiding heeft als uitgangspunt: de fysieke acteur. Daar vond ik mijn definitieve richting binnen het theatervak. Door mijn interesse in ‘de fysieke acteur als uitgangspunt’ ben ik ook een masterclass Viewpoints van de Siti Company New York gaan volgen.

Zowel De Kleine Academie alsook de Viewpoints-methode vertrekken vanuit de fysiek van de acteur (het fysieke weten). De fysieke weg als ingang naar de ultieme transformatie (het ultieme zijn) op het toneel. Met andere woorden: door een zo goed mogelijke beheersing van het lichaam vat proberen te krijgen op het denken, op de wervelingen van de geest. Dat is deels hetzelfde pad als het parcours dat in de yoga bewandeld wordt. Het is dan ook niet vreemd dat in mijn leven theater en yoga onverbrekelijk met elkaar verweven zijn.

Vanaf 2005 ben ik als speldocent verbonden aan de toneelschool in Arnhem (Artez-hogeschool) en werk ik in beide Limburgen als regisseur. Daarnaast zijn het beoefenen van yoga en meditatie vaste essentiële rituelen van mijn bestaan. In 2012 ben ik de yogadocenten opleiding bij YOL (onder leiding van Lucie Dirksmeier) gaan volgen. Deze opleiding heb ik in 2015 afgerond. Daarnaast volgde ik van 2002 tot 2005 de 3-jarige meditatie training vanuit het Tibetaans boeddhisme, eveneens bij YOL.

 

Maureen Gelissen

DSC_0718_10270

Ik ben 49 jaar, heb een gezin met drie kinderen en ben opgeleid en werkzaam als jurist. Daarnaast ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de ontwikkeling van lichaam en geest. Toen ik kennis maakte met yoga raakte ik al snel onder de indruk van de diepgang en de veelomvattendheid ervan. Ik ben dan ook een yogadocentenopleiding gaan volgen bij Yoga Opleidingen Limburg (YOL) onder leiding van Lucie Dirksmeier. Na afronding hiervan heb ik eveneens bij YOL een driejarige meditatietraining gevolgd. In 2015 heb ik me laten bijscholen in Critical Alignement Yoga door Gert van Leeuwen in Amsterdam. Op dit moment ben ik bezig met de yogatherapie-opleiding bij Critical Alignement Yoga, die ik in juni 2016 hoop af te ronden.

Om tot ontspanning te komen zijn mijn lessen vooral gericht op de verstilling van de geest, de vertraging van de beweging en de verdieping van de adem. Daarnaast krijgt de uitlijning van het lichaam de nodige aandacht, zodat je je lichaam weer als ontspannen en licht kunt ervaren.