Kirsten Prop

Ik ben in 1996 afgestudeerd aan de Toneelacademie in Maastricht. Daarnaast heb ik acteerlessen gevolgd op De Kleine Academie in Brussel. Deze opleiding heeft als uitgangspunt: de fysieke acteur. Daar vond ik mijn definitieve richting binnen het theatervak.

Sinds ik in aanraking ben gekomen met het pad van yoga, zo’n twintig jaar geleden, zie ik overeenkomsten met mijn eigen vak, theater. Het leeg maken van je geest, het gewaarzijn in je lichaam, focus en aandacht voor het hier en nu.

Naast mijn vak als theatermaker volg ik regelmatig danslessen, onder andere flamenco, tai chi en moderne dans. Allemaal fysieke oefenvormen die ervoor zorgen dat ik mijn gewaarzijn verplaats naar mijn lichaam, energie kan laten stromen en stil kan worden in mijn geest.

In 2015 heb ik de driejarige yogaopleiding bij YOL (onder leiding van Lucie Dirksmeier) afgerond, sindsdien geef ik Hatha & Yin yogalessen in Geleen en Maastricht. Daarnaast volgde ik een 3-jarige meditatie training vanuit het  Tibetaans boeddhisme, eveneens bij YOL en een mindfulness training bij See True in Maastricht. In 2019 heb ik de yin teacher training afgerond bij José de Groot.

#HathaYoga #YinYoga

Maureen Gelissen

Ik ben opgeleid en werkzaam als jurist. Daarnaast ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de ontwikkeling van lichaam en geest. Toen ik kennis maakte met yoga raakte ik al snel onder de indruk van de diepgang en de veelomvattendheid ervan. Bovendien wees yoga me de weg van mijn hoofd naar mijn lichaam, van denken naar ervaren.

Ik ben dan ook een yogadocentenopleiding gaan volgen bij Yoga Opleidingen Limburg (YOL) onder leiding van Lucie Dirksmeier. Na afronding hiervan heb ik eveneens bij YOL een driejarige meditatietraining gevolgd. Daarna heb ik enige jaren intensief Iyengar-yoga beoefend. In 2015/2016 heb ik me laten bijscholen in Critical Alignement Yoga door Gert van Leeuwen in Amsterdam.

Om tot ontspanning te komen zijn mijn lessen vooral gericht op de verstilling van de geest, de vertraging van de beweging en de verdieping van de adem. Daarnaast krijgt de uitlijning van het lichaam de nodige aandacht, zodat je je lichaam weer als ontspannen en licht kunt ervaren.

#HathaYoga

Neem gerust contact met ons op

Zoek je yogales in Geleen of Maastricht? Vraag een gratis proefles aan door te mailen met yogastudiolimburg@gmail.com of te bellen met +31 653593424 (Kirsten) of +31 650413688 (Maureen). We verwelkomen je graag in onze yogastudio.