Kirsten Prop

Ik ben in 1996 afgestudeerd aan de Toneelacademie in Maastricht. Daarnaast heb ik acteerlessen gevolgd op De Kleine Academie in Brussel. Deze opleiding heeft als uitgangspunt: de fysieke acteur. Daar vond ik mijn definitieve richting binnen het theatervak.

Sinds ik in aanraking ben gekomen met het pad van yoga, zo’n twintig jaar geleden, zie ik overeenkomsten met mijn eigen vak, theater. Het leeg maken van je geest, het gewaarzijn in je lichaam, focus en aandacht voor het hier en nu.

Naast mijn vak als theatermaker volg ik regelmatig danslessen, onder andere flamenco, tai chi en moderne dans. Allemaal fysieke oefenvormen die ervoor zorgen dat ik mijn gewaarzijn verplaats naar mijn lichaam, energie kan laten stromen en stil kan worden in mijn geest.

In 2015 heb ik de driejarige yogaopleiding bij YOL (onder leiding van Lucie Dirksmeier) afgerond, sindsdien geef ik Hatha & Yin yogalessen in Geleen en Maastricht. Daarnaast volgde ik een 3-jarige meditatie training vanuit het  Tibetaans boeddhisme, eveneens bij YOL en een mindfulness training bij See True in Maastricht. In 2019 heb ik de yin teacher training afgerond bij José de Groot.

#HathaYoga #YinYoga

Maureen Gelissen

Ik ben opgeleid en werkzaam als jurist. Daarnaast ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de ontwikkeling van lichaam en geest. Toen ik kennis maakte met yoga raakte ik al snel onder de indruk van de diepgang en de veelomvattendheid ervan. Bovendien wees yoga me de weg van mijn hoofd naar mijn lichaam, van denken naar ervaren.

Ik ben dan ook een yogadocentenopleiding gaan volgen bij Yoga Opleidingen Limburg (YOL) onder leiding van Lucie Dirksmeier. Na afronding hiervan heb ik eveneens bij YOL een driejarige meditatietraining gevolgd. Daarna heb ik enige jaren intensief Iyengar-yoga beoefend. In 2015/2016 heb ik me laten bijscholen in Critical Alignement Yoga door Gert van Leeuwen in Amsterdam.

Om tot ontspanning te komen zijn mijn lessen vooral gericht op de verstilling van de geest, de vertraging van de beweging en de verdieping van de adem. Daarnaast krijgt de uitlijning van het lichaam de nodige aandacht, zodat je je lichaam weer als ontspannen en licht kunt ervaren.

#HathaYoga

Eugénie Ruwette

Mijn yoga reis is ongeveer 3 jaar geleden begonnen in een periode waarin ik constant in mijn hoofd zat in mijn werk als tax compliance specialist. In mijn zoektocht naar rust en stilte en meer energie, kwam het begrip ‘chi’ op mijn pad en daarmee yoga als middel om de energie weer te laten stromen en balans te vinden. Ik ging naar een yogaschool en kwam in aanraking met ashtanga yoga. Daarmee is eigenlijk mijn yoga reis pas echt begonnen. Het werd rustiger in mijn en hoofd en ik kon onaangename dingen beter accepteren.

Na een jaar merkte ik dat ik behoefte had aan meer dan die twee lessen in de week en begon ook thuis mijn ashtanga practice te doen. Vanaf dat moment kwam er echt rust in mijn hoofd. Ik kan me nog goed herinneren dat ik me op enig moment ineens ervan bewust werd dat er stille momentjes waren waarin ik niet met allerlei dingen bezig was die al geweest waren, of die nog moesten komen. Ik was meer in het moment. En nu meer dan twee jaar later pluk ik nog steeds dagelijks deze vruchten. Ik vertrouw meer op het proces en de stress is zoveel minder. Ik heb mijn grenzen in het dagelijks leven leren kennen en accepteer dat die er zijn. Niks moet op de mat, alles is goed in het moment. Ik hoef geen doelen te halen en ik doe het op mijn manier, ook in het dagelijkse leven, zo’n mooi proces.

Na enige tijd heb ik daarom besloten om een teacher training te gaan volgen. In januari 2018 heb ik mijn vinyasa teacher training bij de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam afgerond en geef ik naast mijn 4 daagse werkweek asthanga yoga lessen. Meer hierover kun je vinden op vooraltijdyoga.nl.

#AshtangaYoga

Neem gerust contact met ons op

Zoek je yogales in Geleen of Maastricht? Vraag een gratis proefles aan door te mailen met yogastudiolimburg@gmail.com of te bellen met +31 653593424 (Kirsten) of +31 650413688 (Maureen). We verwelkomen je graag in onze yogastudio.