Hatha yoga

Yoga Studio Limburg is gespecialiseerd in Hatha yoga. In de lessen werken we met de balans tussen inspanning en ontspanning. Je ontwikkelt een krachtig lichaam terwijl je tegelijkertijd ontspanning kunt toelaten. De combinatie van verschillende houdingen en ademhalingsoefeningen maakt dat je geest tot rust komt en je lichaamshouding verbetert en spanningsklachten verzachten. De rust en de energie die je na de les voelt, werken door in je dagelijkse leven.

Een Hatha yogales duurt een uur en bestaat uit houdingen (asana’s), korte meditaties, ademhalingstechnieken (pranayama) en een eindontspanning.

Mensen die onbekend zijn met yoga hebben nog wel eens het idee dat het bij yoga vooral draait om het doen van gecompliceerde en ongemakkelijke lichamelijke oefeningen. Het tegendeel is waar. Natuurlijk zijn er veel asana’s waarvoor de nodige kracht en lenigheid nodig is, maar wie begint met yoga merkt al snel dat de meeste klassieke yoga-houdingen tamelijk eenvoudig zijn uit te voeren.

Kom gerust eens langs voor een gratis proefles!

Docenten

<u>Kirsten</u> Prop

Kirsten Prop

(Mede) Oprichtster YSL

In 2015 heb ik de driejarige yogaopleiding bij YOL (onder leiding van Lucie Dirksmeier) afgerond, sindsdien geef ik Hatha & Yin yogalessen in Geleen en Maastricht. Daarnaast volgde ik een 3-jarige meditatie training vanuit het Tibetaans boeddhisme, eveneens bij YOL en een mindfulness training bij See True in Maastricht.

Lees meer

<u>Maureen</u> Gelissen

Maureen Gelissen

(Mede) Oprichtster YSL

Om tot ontspanning te komen zijn mijn lessen vooral gericht op de verstilling van de geest, de vertraging van de beweging en de verdieping van de adem. Daarnaast krijgt de uitlijning van het lichaam de nodige aandacht, zodat je je lichaam weer als ontspannen en licht kunt ervaren.

Lees meer

Lestijden

Lokatie Geleen

Geleen

Woensdag          9:30 tot 10:30
Donderdag       19:00 tot 20:00
Donderdag       20:15 tot 21:15
Vrijdag               10:30 tot 11:30
Zaterdag           10:00 tot 11:00

Lokatie Maastricht

Maastricht

Dinsdag       18:00 tot 19:00
Woensdag     9:15 tot 10.15

Hatha yoga lessen kosten 8 euro per les, klik voor het gehele overzicht van tarieven.