Yin yoga

Bij Yin yoga houden we de posities langer vast. Zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen.

Yin yoga is een meditatieve vorm van yoga. Tijdens het aanhouden van de asana’s ga je met je aandacht naar binnen. Zo kun je erkennen en herkennen wat er diep van binnen in je leeft. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

De meeste Yin yoga beoefenaars genieten van de rust die ze ervaren tijdens een les. Doordat de poses langere tijd aangehouden worden krijg je de kans om op je eigen tempo in de houding te komen. Hierdoor kun je je lichaam beter aanvoelen en observeren tijdens de oefening.

Niet alleen fysiek gezien kan Yin yoga veel voor je betekenen, maar ook op emotioneel vlak kan het je enorm helpen. Tijdens de asana’s heb je namelijk de ruimte om gedachten en gevoelens te observeren.

Bij de Yin yoga maken we veelvuldig gebruik van ‘hulpmiddelen’ om het lichaam in optimale ontspanning te kunnen brengen. Denk aan blokken, riem, bolster, kussens en deken.

Neem even contact op als je mee wil doen!

Docenten

<u>Kirsten</u> Prop

Kirsten Prop

(Mede) Oprichtster YSL

In 2015 heb ik de driejarige yogaopleiding bij YOL (onder leiding van Lucie Dirksmeier) afgerond, sindsdien geef ik Hatha & Yin yogalessen in Geleen en Maastricht. Daarnaast volgde ik een 3-jarige meditatie training vanuit het Tibetaans boeddhisme, eveneens bij YOL en een mindfulness training bij See True in Maastricht.

Lees meer

<u>Maureen</u> Gelissen

Maureen Gelissen

(Mede) Oprichtster YSL

Om tot ontspanning te komen zijn mijn lessen vooral gericht op de verstilling van de geest, de vertraging van de beweging en de verdieping van de adem. Daarnaast krijgt de uitlijning van het lichaam de nodige aandacht, zodat je je lichaam weer als ontspannen en licht kunt ervaren.

Lees meer

Lestijden

Lokatie Geleen

Geleen

vrijdag 14 september     18.45 tot 20.00
vrijdag 12 oktober           18.45 tot 20.00
vrijdag 30 november       18.45 tot 20.00
vrijdag 11 januari             18.45 tot 20.00
vrijdag 22 februari           18.45 tot 20.00

Yin yoga lessen kosten 9 euro per les, klik voor het gehele overzicht van tarieven.